ankibromert.blogg.se

Tillbaka igen till verkligheten!

Publicerad 2015-03-30 14:03:17 i Allmänt,

När vi vaknade upp lördag morgon så sken solen in genom fönstret och det var varm i rummet. Det kändes som om våren var här. 
Under hela familjens julledighet var vi i Järvsö. Eftersom jag då var i mycket dåligt skicka och dessutom åke på en blodpropp på nyårsafton så var det riktigt rörigt.
 
Vi rensade gamla kartonger, tidningar, gamla mattor som jag funderat länge på att slänga ut. Maken hatar att slänga gamla saker, han är en riktig hamster. Det kanske är därför han inte bytit ut mig på 22 år. Så glad ska jag vara för det. Vi höll på hela dagen och jag var jättetrött när vi var klara.
För att mäta styrkan i min kropp så har jag just lärt mig att bära upp Ture 7kg från golvet. Vilket är helt konstigt för mig som varit så stark tidigare.
 
Till middag åt vi en fantastisk rätt som jag såg på TV4 på morgonen. Den var lika god som vacker. För mig är det viktigt att det är fint på tallriken, både uppläggning och färger. Jag gjorde om receptet eftersom ingen i familjen tycker om fläskfilé.
 
 
 
Originalreceptet finns på recept.nu. Marockansk fläskfilé med granatäpple och couscous.
 
Mitt Recept.
Couscous, 4 dl
Rivet citronskal plus saften av citronen
Hackad färsk Koriander i kruka 
Hackad färsk Persilja i kruka
Granatäpple, 2st eftersom jag älskar granatäpple.
Kikärtor ur burk
 
Till det hade vi grillat kycklingbröst. Detta tog jag även till lunch måndag. Jag försöker alltid göra dubbelmängd av maten vi äter. Då har jag nytttig och fräsch mat tillgänglig på jobbet.
 
På söndagen när jag vaknade upp kunde jag knappt ta mig upp ur sängen. Vänster ben strejkade helt och ryggen värkte. Ännu en gång hade jag kört alldelse för hårt för vad jag orkar. Det är så svårt att förstå eftersom det inte gör ont när jag "jobbade". Får boka naprapat måndag :(.
 
De blev en kortdag med grabbarna. Vi spelade Chicago i 3h. Det var mina grabbar och en kompis till den äldre. 
Det är så mysigt att få rå om dem när de börjar bli så stora. Hemma i Stockholm ungås de med sina vänner eller sitter mer själva på sina rum. Av någon magisk anledning så blir det mer naturligt att vi umgås både med kortspel och TV-tid tillsammans när vi är på landet.
 
 
Idag är det måndag och en jobbig dag.
Vi har tagit beslutet att ta bort vår älskade Nojje. 13 år har vi fått tillsammans, helt underbara år. Vi har tid imorgon tisdag hos vetrinären. Vår underbara uppfödare frågade om vi behövde hjälp men jag känner att vi är skyldiga honom att finnas med honom i slutet.
 
Han är så fräsch i huvudet men kroppen börjar ge sig. Den senaste veckan har han inte velat gå ner för trapporna. Vi har fått hjälpa honom. Sverker släppte ut honom i söndags och då missade han två trappsteg och ramlade ner i leran. Han skämdes så mycket att han inte en ville gå in. Sverker badade honom och fönade honom något som han älskar. Då tog vi beslutet. Många tårar har runnit under helgen och många fler imorgon.
 
 
 
Det är vår skyldighet som hundägare att inte hålla dem vid liv när man själv ser att det begränsar deras liv.
 
Eller har jag fel där, det är så svårt.
 
Må så gott!
 
 
 
 
 

Om

Min profilbild

Anki Bromert

Samtalsterapeut, Hälsocoach, Mindfulness

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela